Sibiu. Frans Timmermans, gest JIGNITOR față de PSD

Frans Timmermans, actualul prim-vicepreşedinte al CE şi candidatul PES pentru şefia Comisiei Europene participă joi dimineaţă la o întâlnire a socialiştilor europeni, zi în care urmează să aibă loc şi Summitul liderilor UE. Întrevederea între socialiştii europeni este una informală, o parte dintre aceştia venind cu ocazia Summitului de la Sibiu. Liderii PSD nu participă la această întrevedere a socialiştilor europeni au adăugat sursele citate. Frans Timmermans arată că nu are pic de respect pentru colegii lui, în condițiile în care PSD are foarte mulți europarlamentari și ajută grupul.

„Întâlnirile informale care au loc între liderii familiei noastre politice vor avea loc în dimineaţa dinaintea Consiliului, însă deoarece PES a îngheţat relaţiile cu PSD, aceştia nu vor participa la întrevederile tradiţionale pre-Consiliu”, se arată în poziţia oficială PES, potrivit unui unui reprezentant al socialiştilor europeni.

Pe 11 aprilie, Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni anunţa că PSE va lua în calcul îngheţarea relaţiilor cu PSD până la discutarea statului de membru al PSE în iunie, dacă Guvernul nu clarifică angajamentul pentru statul de drept şi dacă nu va urma recomandărilor CE. El a adăugat că până atunci la discuţia PES din iunie, nu va fi organizat niciun eveniment PES alături de PSD.

Afirmaţiile lui Stanişev au venit la scurt timp după ce Frans Timmermans a avertizat că Partidul Social-Democrat din România riscă excluderea din PSE din cauza situaţiei statului de drept.

În replică, social-democraţii au precizat, referitor la posibilitatea îngheţării relaţiilor între PES şi PSD, că tratamentul unor colegi din PES este inadmisibil şi că se puteau aştepta la atacuri din partea adversarilor politici, însă nu din partea propriei familii politice. De asemenea, Liviu Dragnea a spus că a văzut atitudinea unor colegi din PES „cu muşchii încordaţi că vor îngheţa relaţiile cu PSD”, precizând că nu există în statutul PES aşa ceva şi că nu are de gând să le răspundă acum.

PSD organizează joi un miting la Iaşi, în aceeaşi perioadă în care la Sibiu are loc Summitul liderilor UE, găzduit de preşedintele Klaus Iohannis. Liviu Dragnea spunea că manifestaţia va avea loc indiferent dacă va participa sau nu premierului Viorica Dăncilă.

Distribuie

Un răspuns la „Sibiu. Frans Timmermans, gest JIGNITOR față de PSD”

Lasă un răspuns