Dăncilă, atac la Klaus Iohannis

„Cred că această abordare care totdeauna spune ‘Guvernarea merge într-o direcţie greşită’, cu toate că cifrele demonstrează altceva, nu face bine României, pentru că nu avem nevoie de predictibilitate şi de stabilitate şi mai mult avem încredere ne încrederea investitorilor să vină să investească în România. (…) Domnul Iohannis vorbeşte de parcă am avea un tribunal la Bruxelles care să ne judece ceea ce facem bine sau rău. Noi suntem stat membru al UE, şi cred că domnul preşedinte trebuie să dea dovadă de demnitate la nivel european, să fim trataţi în mod egal cu celelalte state europene”, a declarat Viorica Dăncilă, citată de Agerpres.

Viorica Dăncilă a adăugat că, în privinţa lucrurilor care nu merg bine, guvernul are toată deschiderea în a discuta cu instituţiile europene şi consideră că ţara noastră trebuie să se bucure de un tratament egal cu celelalte state membre ale Uniunii Europene.

„Ceea ce nu merge bine, avem toată deschiderea de a discuta cu instituţiile europene. Dar această abordare mi se pare greşită şi lipsită de demnitate. Eu mi-am propus încă de la preluarea mandatului, împreună cu miniştrii cabinetului meu, să cerem să fim trataţi cu demnitate ca un stat membru are are obligaţii, dar are şi drepturi egale cu celelalte statele membre. Această abordare mi se pare o abordare greşită. Şi Guvernul României a făcut paşi importanţi în toate domeniile, astfel încât să ne aliniem normelor europene. Mai sunt lucruri de făcut, mai avem paşi de făcut, dar am încercat, şi ca fost europarlamentar ştiu cât este de important acest lucru, să ne aliniem normelor europene, dar în acelaşi timp să nu acceptăm dublu standard, şi nu mă refer numai la dublu standard pe parte alimentară, pe parte de produse, mă refer la dublu standard în modul în care suntem trataţi în UE. Eu cred că România trebuie să fie tratat ca un stat cu drepturi egale, să stea la masa deciziei, şi ceea ce este bun pentru România să fie bun şi pentru alte state, şi ceea ce i se cere României să fie cerut şi altor state. Consider că această abordare este greşită şi nu pot să fiu de acord cu ea”, a conchis Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că pesediştii sunt singurii vinovaţi pentru faptul că România nu se află în spaţiul Schengen şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare nu a fost ridicat.

Distribuie

Lasă un răspuns