Tribunalul Bucureşti explică cum a apărut ”M**e PSD„ la rețelele WIFI

Avocata fostului vicepremier Sevil Shhaideh, Flavia Teodosiu, a precizat, pentru MEDIAFAX, că va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi Inspecţia Judiciară (IJ) după ce a găsit la Tribunalul Bucureşti o reţea de wi-fi cu denumirea „m…e PSD”, pentru a vedea circumstanţele creării acestei reţele.

Tribunalul Bucureşti a replicat și precizează, după ce Flavia Teodosiu a anunţat sesizarea CSM şi IJ privind reţeaua wi-fi „m…e PSD” identificată în instanţă, că niciun angajat nu a configurat un hotspot cu un astfel de titlu, însă orice justiţiabil poate numi reţeaua cum doreşte, monitorizarea fiind imposibilă.

Totodată, sursa citată a mai precizat că tot personalul Tribunalului Bucureşti şi al judecătoriilor arondate beneficiază de acces la internet prin intermediul serviciilor puse la dispoziţie de către Ministerul Justiţiei şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

„Niciun angajat al Departamentului IT al Tribunalului Bucureşti nu a configurat/definit un hot-spot cu o astfel de denumire. De asemenea, Departamentul IT al Tribunalului Bucureşti nu are în administrare echipamente care să permită configurarea unei reţele publice WI-Fi. La nivelul Tribunalului Bucureşti nu a existat şi nu există o reţea publică wireless WLAN-WI-FI. O reţea precum aceea din fotografiile afişate se poate configura cu ajutorului unui smartphone/laptop cu router, de către orice persoană aflată în interiorul/vecinătatea Tribunalului Bucureşti, care are posibilitatea să o denumească oricum doreşte”, a explicat preşedintele Tribunalului Bucureşti, judecătorul Laura Radu.

„Evenimentul este regretabil, mai ales că politica de securitate a Tribunalului Bucureşti nu permite angajaţilor ca prin acţiunile lor să încerce să compromită protecţia sistemelor informatice şi de comunicaţii, iar aceştia nu trebuie să desfăşoare, deliberat sau accidental, acţiuni care pot afecta confidenţialitatea, integritatea şi disponibilitatea informaţiilor de orice tip în cadrul sistemului iinformatic al Tribunalului Bucureşti”, mai arată preşedintele Tribunalului Bucureşti.

Distribuie

Lasă un răspuns