Ce SCORURI văd Bogdan Chirieac și Rareș Bogdan la EUROPARLAMENTARE

Jenantul Rareş Bogdan şi analistul Bogdan Chirieac au făcut un pariu în cadrul emisiunii, pe seama rezultatelor de la alegerile europarlamentare din data de 26 mai.

loading...

„Vreau să vă rog ca în momentul în care scorurile sunt mai apropiate de ce voi trece eu pe hârtie, dumneavoastră să-i rugaţi pe distinsa doamnă şi pe colegii de redacţie să-mi preia în fiecare zi, două ştiri pe DC News. În caz contrar, eu voi spune la toate apariţiile mele publice, voi cita o informaţie din DC News. Voi spune numele DC News.ro. Facem înţelegerea?”, a declarat Rareş Bogdan.

Iată care sunt cifrele date de către cei doi:

loading...

Bogdan Chirieac:

– PSD: 35-40%

– PNL: 15%

– USR: 20-22%

– ALDE: 8-10%

– Pro România: 5%, plus-minus

– UDMR: 6%

– PMP: nu va atinge pragul

Rareş Bogdan:

– PNL: 28%

– PSD: 27,8%

– USR: 15%

– ALDE: 9%

– Pro România: 8%

– PMP: 4,9%

– UDMR: – vor intra în parlament

Și Caramitru visează

PNL se află pe primul loc în preferinţa de vot a electoratului, cu o intenţie de vot de 28,5%, potrivit ultimului sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM. Pe de altă parte, PSD ajunge la un minim istoric de 21,1%. Pe locul al treilea 19,6% şi în creştere considerabilă Alianţa USR-PLUS. Al patrulea loc e ocupat de Pro România, formaţiune condusă de Victor Ponta, cu 9,9%.

Dacă vă pare sondajul halucinant înseamnă că nu ați apucat să citiți ce a scris Andrei Caramitru.  Acesta consideră că Alianța USR/PLUS are toate șansele să fie peste PSD la alegeri.

”Mă uimește surpriza unora cică mari analiști care nu cred că PSD poate lua doar 20% de la 45% acum doi ani. Oameni buni, gândiți-vă puțin ca să înțelegeți:

– orice partid la putere are o eroziune de vreo 6-7% care merg spre opoziție. Din cauza haosului absolut din ultimii ani, eroziunea poate fi lejer de 10%
– votantii de atunci, multi, au votat de fapt pentru seriozitate și stabilitate – ”PSD mai fură, dar face ceva, are cei mai competenti oameni, e liniște cu ei”. Aceștia se mută acum masiv spre Ponta și ALDE (cf sondajelor vreo 12-15%)
– prezenta mai mare la vot acum merge in totalitate spre opoziție. Daca doar 5% merg in plus, înseamnă 10 puncte câștigate de opoziție.

Deci 20% e absolut rezonabil și rațional. gândiți un pic. Și da – cred ca e foarte posibil ca Alianța USR/PLUS să ia peste PSD”, a explica Caramitru. Devine tot mai amuzant.

Distribuie
loading...

Lasă un răspuns