Kovesi TREMURĂ. Cine sunt cei 2 GREI audiați la Secția Specială

Fosta șefă DNA, Laura Kovesi, nu se simte prea bine. Florian Coldea a ajuns la Secția de investigare a magistraților. Acesta a spus că va vorbi cu jurnaliștii după audiere, când va face câteva observații. Fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, susține că fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, va face mai multe denunțuri la audieri.

„Ştiu exact că dânsul (Florian Coldea – N.R.) ar fi dispus să negocieze, să facă denunţuri, cred că să denunţe pe domnul Maior, pe domnul Băsescu”, a afirmat Vanghelie pentru Mediafax. Fostul edil consideră că, la un moment dat, Coldea va fi inculpat.

Surse judiciare au precizat, pentru Mediafax, că Florian Coldea urmează să fie audiat de către procurorii Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) în data de 16 mai. Audierea sa ar urma să aibă loc în dosarul Laurei Codruța Kovesi, privind extrădarea lui Nicolae Popa din Indonezia.

Fostul prim adjunct al Serviciului Român de Informații s-a prezentat, pe 22 aprilie, la registratura Secției pentru a-și ridica citația aferentă audierii. În dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, Kovesi are calitatea de inculpat, fiind acuzată de mai multe fapte.

Pe 28 martie, Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către Secția de anchetă a magistraților, însă măsura a fost contestată în instanță.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus ulterior revocarea măsurii controlului judiciar, decizia fiind definitivă. Și Gabriel Oprea este audiat la Secția de investigare a magistraților. Oprea este un om cu ”sufrageria” foarte încăpătoare. Vom vedea cât și cum în scurt timp.

Distribuie

Lasă un răspuns