Liderul PNL CERE scoaterea baladei „Mioriţa” din manuale

Mulți ar putea spune că nu este zdravăn dar noi nu putem face asta doar pentru că nu vrem procese. Liderul PNL Ludovic Orban a declarat că susţine scoaterea baladei „Mioriţa” din programa şcolară. Clar? Poate e pesedistă și Miorița asta. E o Ciumă Roșie mai mică.

„Nu numai fatalismul care există şi faptul că un om, deşi este înştiinţat că o să i se întâmple ceva rău, nu face nimic, mai sunt şi alte lucruri care nu cad. (…) Sunt nişte chestiuni acolo care intră în subconştientul copilului care învaţă această poezie (…), care reflectă o mentalitate contrară unei societăţi care trebuie să evolueze, care trebuie să se dezvolte, care trebuie să bată cărări nebătute, trebuie să recupereze trecutul pe care l-a moştenit nu din cauza noastră”, a afirmat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri seara că verbul „la modă” în politica românească este „a da”, acuzând faptul că în alegeri s-a dat „şpagă”.

„Verbul la modă în politica românească este ‘a da’. Când te duci în orice localitate rurală sau în urbanul mic, uneori şi pe la periferiile oraşelor mari, să faci campanie sau să nu faci campanie, ci să te duci la nişte evenimente, prima întrebare este: ‘Ce ne daţi, domnul Orban?’ Asta s-a întâmplat în 30 de ani, oamenii s-au obişnuit că politicienii vin şi le dau ceva, ca şi cum politicienii ar avea ceva, vin ei cu bani de acasă să le dea la oameni ceva. Sigur că s-a dat şpagă în alegeri, s-au dat bani grei, bani furaţi, că nimeni nu dă bani câştigaţi pe muncă cinstită sau din propria afacere sau din salariul pe care l-a obţinut muncind cinstit şi corect”, a spus Orban, la evenimentul „Români care mişcă România”, un proiect al PNL de reprezentare a oamenilor de afaceri.

Distribuie

Lasă un răspuns