Chirieac, despre ȘANSELE lui Iohannis la PREZIDENȚIALE

Analistul Bogdan Chirieac a comentat șansele lui Klaus Iohannis la prezidențiale în contextul celor intamplate la Congresul PSD. Acesta consideră că la ora actuala cineva din PSD nu ar intra in turul 2.

„Am urmărit cu atenție alegerile din 26 mai şi încă nu înţeleg cum UDMR a obţinut 70.000 de voturi în sudul ţării. Un mare semn de întrebare! Unii cârcotaşi – nu este vorba despre mine, desigur – ar fi spus că, atunci când s-a scris softul de la STS, au uitat să introducă că este vorba de un partid regional, care obţine voturi doar dintr-un număr de județe, nu din toate judeţele ţării.

Atunci, softul, când a distribuit votul, a făcut-o cum a făcut-o. Însă nu putem ști acest lucru. Este pur şi simplu o speculaţie, o discuţie, câtă vreme înţeleg că onorabila comisie parlamentară de anchetă a alegerilor din 26 mai a fost constituită şi ea sunt convins că va lucra, ne va lămuri.

Cred că şansele preşedintelui Klaus Iohannis sunt minime la alegerile din decembrie de anul acesta. Azi, când vorbim, candidatul PSD nu este în turul doi. Preşedintele României se va alege şi cu voturile candidaţilor de stânga, adică ai PSD, în principal.

Așadar, cum te împaci cu aceşti candidaţi? Eu nu exclud ca domnul Iohannis să dea dovadă de o mare iscusinţă politică, spre cinstea domniei sale, şi să îşi atragă înapoi aceşti votanţi. Dar dânsul are acele discursuri, în care spune clar „PSD-iștii şi românii”. Deci PSD-iștii nu sunt români. Nu ştiu cum te împaci cu asta. Nici Cioloș, nici Barna nu a făcut chestiunea asta!”, a spus analistul politic, potrivit dcnews.ro.

Distribuie

Lasă un răspuns