Vești RELE pentru Ion Caramitru. Și-a găsit NAȘUL

Ion Caramitru, unul din cei mai cunoscuți actori români, va fi anchetat de corpul de control al Ministerului Culturii, pe fondul scandalului iscat la Teatrul Național București.

În calitate de director al TNB, Caramitru a acuzat faptul că teatrul se îndreaptă cu viteză spre faliment și că nu sunt bani pentru plata actorilor, astfel că ușile TNB riscă să se închidă. Artiștii au și protestat în fața Guvernului.

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a anunțat duminică la Antena 3 că trimite Corpul de control la TNB să verifice cum s-au cheltuit banii și cum s-au semnat contractele.

„Nu trebuie privita ca o razbunare, dar vreau sa prezint opiniei publice exact cum se cheltuiesc fondurile. Nu e normal sa acuzi ca se dau afara zeci de artisti de la Teatrul National. E o firma cu care nu stiu de ce s-a semnat contractul”, a zis ministrul.

Mihai Călin a lansat recent un atac extrem de dur la adresa lui Ion Caramitru pe care îl acuză de o sumedenie de lucruri: comportament dictatorial, folosire în interes personal a fondurilor instituției, nepotism.

Actorul spune că majoritatea actorilor nu ies public din cauză că se tem de el „ca de cancer”. Acest lucru se întâmplă în contextul în care mai mulți artiști români, printre care Marius Manole și Ada Galeș, și-au anunțat prezența la un protest organizat duminică în Piața Victoriei, de la ora 18, intitulat sugestiv #Demnitate.

Distribuie

Lasă un răspuns