Pleșoianu pune TUNURILE pe Tăriceanu. Liderul ALDE s-a trezit la ”spartul târgului”

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu reacționează după ce liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îi solicită demisia președintelui Klaus Iohannis, după ce judecătorii CCR au respins în unanimitate (8-0) inițiativele de revizuire a Constituției, în sensul transpunerii referendumului din 26 mai.

„Pentru gravele tentative de abatere a României de la normele statului de drept universal, anihilate azi de Curtea Constituțională, președintele Klaus Iohannis trebuie să demisioneze necondiționat și imediat din funcție. Imediat însemnând imediat!”, scrie Tăriceanu pe pagina lui de Facebook. Liviu Pleșoianu îi atrage atenția liderului ALDE că s-a împotrivit de prea multe ori demararea procedurii de demitere.

”Domnule Tăriceanu, fapt este că Iohannis a călcat în picioare Constituția de mult prea multe ori și tot de atâtea ori decizia dvs. a fost aceea de a nu-l suspenda. Eu am cerut de cel puțin 30 de ori demararea procedurii, prima dată chiar în decembrie 2016. Dvs., în schimb, ați spus mereu că nu e cazul…

Acum, după Decizia CCR, îi cereți demisia. Știți la fel de bine ca mine că nu și-o va da. Și știți la fel de bine ca mine că ați avut doi ani și jumătate posibilitatea de a face chiar dvs., concret, ceva. Parlamentul are DATORIA constituțională de a purcede la suspendare atunci când Președintele încalcă prevederile Constituției! …Dar calculul politic a primat. Iar calculul politic a fost, oricum, complet greșit”, a scris Liviu Plesoianu pe pagina de socializare.

Distribuie

Lasă un răspuns