joi, aprilie 18, 2019
Bine de stiut

Teoria CONSPIRAȚIEI: Suntem VACCINAȚI prin sistemele de aer condiționat din avioane

Teoria Conspirației și cei vaccinați
Teoria Conspirației și cei vaccinați
1.28Kviews

În acest articol vom aborda un pic despre cum funcționează teoria conspirației în cazul celor care nu vor să fie vaccinați. Spre dezamăgirea, neîncrederea și distracția multora, cu câteva luni în urmă, într-o postare din social media larg răspândită, o femeie care intenționa să călătorească împreună cu copilul ei a menționat că a auzit că anumite companii aeriene vaccinează persoanele prin sistemul de aer condiționat. Persoana a ajuns să caute informații suplimentare despre companiile aeriene care făceau acest lucru. Evident că nu a găsit nimic despre această intoxicare.

Lăsând la o parte faptul că în prezent nu există vaccinuri umane care să fie distribuite prin în aer – care să facă viața atât de ușoară pentru copii, cât și programelor de vaccinare – acest lucru ne-a amintit încă o dată că teoriile conspirației din social media sunt vii și înfloritoare, bucurându-se de vârsta lor de aur .

Teoria Conspirației și cei vaccinați
Teoria Conspirației și cei vaccinați

Una dintre descoperirile cele mai de succes din istoria medicinei, vaccinarea a condus la eradicarea globală a variolei, la eradicarea aproape globală a poliomielitei și la scăderea drastică a morbidității și mortalității asociate cu alte boli infecțioase. Ca rezultat al acestui succes, mulți părinți nu cunosc amenințările și povara pe care le prezintă bolile infecțioase pentru generațiile anterioare. În mare măsură, acest lucru explică faptul că vaccinurile au devenit victime ale succesului lor.

Teoria conspirației și cei vaccinați

Convingerile au devenit endemice printre grupurile anti-vaccinare. Opoziția față de vaccinare nu este nouă – datează din epoca victoriană, iar din secolul al XVIII-lea frica și controversa au însoțit introducerea fiecărui nou vaccin. Acest lucru a fost complicat , în ultimii ani, de o scădere a încrederii în instituțiile care fabrică sau distribuie vaccinuri.

În Statele Unite, aproximativ 1-3% dintre copii sunt scutiți de vaccinare, iar în unele comunități, rata poate ajunge chiar la 20%.  Refuzul vaccinului reprezintă un aspect social extrem de complex care necesită intervenții la nivel individual, furnizor, sistemul de sănătate și nivelurile naționale. Social media, deși este ca un focar focar de activitate pentru activiștii anti-vaccin, apare și ca platformă care contribuie la crearea unor oportunități mai bune de explorare a modului în care gândesc cei care refuză vaccinul.

Top Reviews

Video Widget

gallery